ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

Το σύγχρονο οινοποιείο  αποτελείται από κτίριο τριών ορόφων. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2005 και ολοκληρώθηκε το 2010. Στο ισόγειο βρίσκεται ο χώρος της παραγωγής. Έχει διαμορφωθεί  ώστε να υποδέχεται τα σταφύλια κατευθείαν από τον τρύγο και να εξασφαλίζει την ομαλή κυκλοφορία του μούστου και του κρασιού. Στεγάζει όλο τον απαραίτητο σύγχρονο εξοπλισμό για την παραγωγή ποιοτικών κρασιών: πνευματικό πιεστήριο, ανοξείδωτες  αυτόματες δεξαμενές ζύμωσης  3 και 4 τόνων για τη λευκή και την ερυθρή οινοποίηση και την  δεξαμενή σταθεροποίησης.

Σε διπλανό χώρο βρίσκεται η αυτόματη γραμμή εμφιάλωσης.Στον πρώτο όροφο δημιουργήθηκε η αίθουσα γευσιγνωσίας, όπου σας περιμένουμε για να δοκιμάσετε τα κρασιά που με αγάπη δημιουργούμε.
Τα κόκκινα κρασιά  και σε κάποιες περιπτώσεις τα λευκά περνούν μία περίοδο της ζωής τους στο υπόγειο, όπου βρίσκεται η κάβα της ωρίμανσης και ο χώρος παλαίωσης. Σε σταθερές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, μέσα σε αμερικάνικα και γαλλικά δρύινα βαρέλια,  το κρασί ωριμάζει για περίπου ένα χρόνο πριν την εμφιάλωση. Στην συνέχεια αναπαύονται για επιπλέον ένα ως δύο χρόνια μέχρι να είναι έτοιμα για να τα απολαύσετε. Χαρακτηριστικό μας αποτελεί η μικρή και ελεγχόμενη παραγωγή με την χρήση σύγχρονου εξοπλισμού και μεθόδων οινοποίησης με απόλυτη αφοσίωση στην ποιότητα.
Όλα τα στάδια παραγωγής, από την καλλιέργεια των αμπελιών, την παρακολούθηση του τρύγου, την οινοποίηση και την ωρίμανση με  άρτια και συνεχή  εργαστηριακή υποστήριξη, γίνονται με την υποστήριξη της ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗΣ.

Τα κόκκινα κρασιά  και σε κάποιες περιπτώσεις τα λευκά περνούν μία περίοδο της ζωής τους στο υπόγειο, όπου βρίσκεται η κάβα της ωρίμανσης και ο χώρος παλαίωσης. Σε σταθερές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, μέσα σε αμερικάνικα και γαλλικά δρύινα βαρέλια,  το κρασί ωριμάζει για περίπου ένα χρόνο πριν την εμφιάλωση. Στην συνέχεια αναπαύονται για επιπλέον ένα ως δύο χρόνια μέχρι να είναι έτοιμα για να τα απολαύσετε.Χαρακτηριστικό μας αποτελεί η μικρή και ελεγχόμενη παραγωγή με την χρήση σύγχρονου εξοπλισμού και μεθόδων οινοποίησης με απόλυτη αφοσίωση στην ποιότητα.

Όλα τα στάδια παραγωγής, από την καλλιέργεια των αμπελιών, την παρακολούθηση του τρύγου, την οινοποίηση και την ωρίμανση με  άρτια και συνεχή  εργαστηριακή υποστήριξη, γίνονται με την υποστήριξη της ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗΣ. Στην συνεργασία μας  βρήκαμε  ανθρώπους που μοιράζονται μαζί μας το ίδιο πάθος για το κρασί και τον σεβασμό στους  πελάτες μας.   Η ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗ Ε.Π.Ε. ιδρύθηκε το 1996 με σκοπό την παροχή επιστημονικών υπηρεσιών και τη διάθεση αποτελεσμάτων έρευνας στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του αμπελοοινικού κλάδου.

Οι κύριες δραστηριότητες της Εταιρίας περιλαμβάνουν τους τομείς της παροχής συμβουλών σε αμπελοοινικά θέματα, των εργαστηριακών αναλύσεων και της εφαρμοσμένης έρευνας. Αποτελείται από ένα πυρήνα επιστημόνων με εμπειρία στην Ελληνική πραγματικότητα, εξειδικευμένους στους διαφόρους τομείς της Αμπελουργίας και της Οινολογίας. Διαθέτει εργαστήριο, πλήρως εξοπλισμένο με τις πιο σύγχρονες τεχνικές της ενόργανης ανάλυσης.